Scoala si o gradinita urmeaza sa fie reabilitate, iar o alta gradinita va fi construita de la zero. "Noua gradinita va fi construita pe locul cladirii acesteia. Aici este o magazie dezafectata de foarte multi ani si aici va fi. Si vom avea si spatiu de joaca, va fi imprejmuit", spune directoarea institutiei.

Cu mic cu mare, localnicii din Deveselu se pregatesc sa se inteleaga cat mai bine cu americanii. Daca adultii studiaza acasa, elevii fac la scoala cursuri de limba engleza.

Americanii s-au aratat interesati de educatia copiilor, iar reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti au venit personal in localitate. Si-au propus ca multe dintre investitiile viitoare sa fie in folosul elevilor.

Prof. Magdalena Fota, Scoala Deveselu: "Exista proiecte intocmite pentru a incepe lucrarile cat de curand, in primavara, pentru reabilitarea localului de scoala in care ne aflam acum. De asemenea, pentru construirea unei gradinite chiar in curtea scolii. Avem teren".

Intreaga localitate a inflorit dupa ce s-a stabilit ca aici va fi construit scutul antiracheta. Ion Aliman, primarul din Deveselu: "Suntem in faza de studiu de fezabilitate pentru gaze, vor fi bani guvernamentali".

Totodata, la unitatea militara din Deveselu avanseaza si lucrarile pentru scutul antiracheta, care ar trebui sa fie functional de anul viitor.