127 de sateni de aici din Nana au fost instiintati de Parchet ca li s-a pus sechestru pe terenurile agricole. Asta inseamna ca oamenii nu-si pot vinde pamantul, insa il pot cultiva in continuare. Exact in aceeasi situatie este si Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte, careia i s-a adus la cunostinta ca are sechestru pe cele 290 de hecatre cultivate acum cu rapita.

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului penal asupra terenurilor care au facut obiectul retrocedarilor, apreciate ca fiind ilegale, cu o suprafata totala de 735 hectare, precum si a sechestrului penal asupra bunurilor imobile si mobile apartinand suspectilor.
 
Nea Gheorghe Enache este unul dintre cei care s-a trezit cu sechestru pe pamant. In total, 735 de hectare au sechestru, iar omul se gandeste cu groaza ca ar putea fi chemat la audieri la Bucuresti desi spune el, nu a facut nimic ilegal.

Gheorghe Enache, localnic: "Toate ni se trag de cand a cumparat Basescu pamant aici, ce credeti ca daca nu venea Basescu aici cine credeti ca afla de ce se intampla nu stia nimeni"

Gheorghe Dobre-primar Nana: "Oamenii au fost speriati ca li se confisca pamantul si au venit la Primarie, eu le-am zis ca sa stea linistiti sa isi cultive pamantul si vedem ce o fi cand se termina ancheta"

Primarul de la Nana este una dintre cele 12 persoane suspectate de anchetatori in dosarul retrocedarilor ilegale de la Nana. Este acuzat de abuz in serviciu fals si uz de fals. Modul in care a fost retrocedate pamanturile la Nana, inclusiv cele 290 de hectare ale Ioanei Basescu, au facut obiectul unei anchete parlamentare. Rezultatul a fost trimis la Parchetul General, unde dosarul este in lucru.

Anchetatorii au stabilit un prejudiciu  de peste 3.300.000 de lei - contravaloarea terenurilor retrocedate, contrar dispozitiilor legale. In acest dosar, Ioana Basescu are calitate de martor.

Reactia lui Traian Basescu, pe Facebook

Traian Basescu a scris, sambata, pe Facebook, ca ii pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010, aratand ca acestea suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva sa. 

"Imi pare rau pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite in perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suporta consecintele unor actiuni politice indreptate impotriva mea", a scris fostul presedinte al Romaniei pe Facebook. 

El a tinut sa precizeze ca "nu exclude posibilitatea ca in procesul de restituire sa fi existat ilegalitati", adaugand ca "asta va constata justitia, iar cei care au incalcat legea vor raspunde".  "Sper ca astfel de investigatii sa se faca in toata tara, incepand spre exemplu cu judetele Vrancea si Timis. Ioana Basescu a cumparat de la o firma italiana cele 290,4 hectare de la Nana in octombrie 2013 in baza inscrisurilor legale de la cartea funciara, cu deplina buna credinta. Oare de ce timp de trei ani cit timp firma italiana a detinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigatie?", s-a intrebat Basescu, pe pagina de socializare.