La Alba Iulia, gospodinele au cumparat de la un targ de profil mezeluri, cozonaci, prajituri de casa si paine pe vatra. Veneau musafirii pana cand le pregateau ele acasa. Si poate ca n-ar fi iesit la fel de gustoase.

Zeci de comercianti din toata tara si-au expus marfa la targul din cetate. "Am facut 50 de cozonaci si i-am terminat la prima ora. 5 lei cozonacul", spune Calin Maties, producator.

"Produse de casa facute in gospodarie si anume branza de burduf si specialitati branza de burduf cu busuioc, cu chimen, cu ardei",
isi lauda marfa si Daniel Ilie, un alt producator.

Clientii s-au uitat insa de doua ori la pret inainte sa cumpere. "Vad ca acum sunt mai diversificate ca anul trecut. Pentru noi sa iei branza cu 350, renunti", marturiseste Silvia Jurca, clienta.

De pe o masa imbelsugata nu poate lipsi un vin bun. Asa ca producatorii au adus la targ vinuri nobile, albe, care costa intre 10 si 20 de lei sticla, si vinars, ce poate ajunge si la 200 de lei. "Sunt ecologice, facute in mod traditional care consta in butoi de stejar, nu in inox", sustine Ioan Andras, producator.

Iar cine vrea sa isi impresioneze oaspetii poate inlocui ouale de gaina cu cele de prepelita sau de strut. Pretul celor uriase poate ajunge si la 150 de euro, daca sunt incondeiate.

Multi prefera sa cumpere totusi direct de la ferma. "Nu sunt struti cata cerere. Ouale sunt destul de mari, au 1,8 kg, echivalentul unui cofrag de oua", explica Marius Farcasiu, crescator de struti.

"Exista cerere mare pentru oua nu pot sa onorez exista anumite perioade in an cand nu putem onora comanda",
spune si Radu Coroiu, crescator de prepelite.

La ferma, un ou de strut se vinde cu 100 de lei, iar unul de prepelita cu 50 de bani.