Sambata si duminica oricum nu functiona nicio institutie publica, dar luni vor ramane inchise toate casieriile de la apa, lumina, gaz si administratiile de taxe si impozite. Nu platim dari catre stat, dar nici felicitari nu le trimitem celor dragi, pentru ca la Posta oamenii sunt si ei in libere.

In toata tara, spitalele de urgenta sunt singurele deschise in toate zilele de Paste.

La camera de garda oricum se lucreaza la foc continuu, iar de sarbatori medicii nu doar ca vor munci 24 de ore din 24, dar vor fi si mai aglomerati. Asa ca doctorii fac un apel la noi toti sa nu mergem la urgente daca ne putem trata acasa, pentru ca altfel chiar nu o sa mai faca fata situatiei.

Numai in Bucuresti 12 spitale vor asigura permanenta si 14 farmacii vor avea si ele program non-stop. Nu trebuie sa va lasati speriati nici de greva celor de la RATB, pentru ca veti avea cu ce sa circulati prin oras.

In noaptea de Inviere, transportul in comun functioneaza cu program prelungit, pana dimineata la 05:30. Luni insa, daca aveti drumuri de facut pe la rude, bine ar fi sa va luati o marja de timp, pentru ca autobuzele si tramvaiele vor ajunge in statii mai rar, din moment ce o parte dintre soferi sunt si ei liberi in a doua zi de Paste.

Luni vor fi inchise si cele mai multe banci, dar multe isi vor pastra deschise sediile din marile centre comerciale. 

Iar daca aveti de scos bani de pe card si bancomatul nu va da suficienti, bancherii ne sfatuiesc sa incercam aceeasi operatiune si in zonele mai putin aglomerate ale orasului. Pentru ca de sarbatori toate bancile si-au luat masuri de precautie si au suplimentat banii la bancomate, cat sa ajunga pentru  toate zilele de Paste, cand nu se lucreaza.

Citeste si: Bancile nu vor lucra de Paste
Magazinele au anuntat program prelungit!