Conform sursei citate, exceptie de la aceasta regula vor face terasele de pe strazile din perimetrul delimitat de str. Lipscani, Bd. I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, care vor putea functiona pana la ora 24.00 in timpul saptamanii, in zilele de vineri, sambata si duminica programul putand fi extins cu o ora.

"Plecand de la un set de probleme reale, precum agresarea si degradarea peisajului urban, inclusiv prin amenajarea inadecvata a teraselor sezoniere, se doreste ca prin implementarea unui set de masuri, inclusiv prin reglementarea activitatilor de alimentatie publica pe terase sezoniere in Centrul Istoric Bucuresti, sa se amelioreze imaginea urbana a unei zone de interes national si international, sa sporeasca atractivitatea acestui obiectiv turistic cu un real potential de dezvoltare economica si sa se imbunatateasca in acelasi timp confortul si conditiile de viata ale rezidentilor si utilizatorilor spatiilor din acest perimetru", se arata in expunerea de motive care este semnata de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Proiectul de hotarare al Consiliului General vizeaza "Regulamentul privind organizarea si functionarea teraselor sezoniere in perimetrul Centrului Istoric Bucuresti", acest document aflandu-se in dezbatere publica pe site-ul PMB.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.