Intrebat de ziaristi daca in aceste conditii actualul premier va trebui sa demisioneze, Valcov a mentionat ca nu vrea sa faca politica la o intalnire cu oameni de afaceri, dar ca el crede ca actualul prim-ministru va avea un alt loc de munca. 

Valcov a declarat ulterior, intr-o conferinta de presa, ca in proiectul de buget au fost incluse alocari pentru tot ceea ce este legislatie in vigoare in prezent, cum ar fi dublarea alocatiilor copiilor care provin din familii defavorizate. 

Intrebat daca este inclusa majorarea cu 30% a salariilor bugetarilor, Valcov a raspuns ca nu exista inca legislatie pentru aceasta.  "Neexistand o legislatie astazi nu putem sa prindem asa ceva. La nivelul Ministerului Finantelor prindem in proiectul de buget toate acele hotarari sau toate acele legi care aduc un impact bugetar. Nu putem prinde in buget ceva ce este amintit de dumneavoastra", a spus Valcov. 

"Acum depinde foarte mult si de viitorul premier si de viitorul cabinet sa-si stabileasca foarte clar exact pasii pana la adoptarea proiectuui de buget", a spus ministrul delegat.