In ceea ce priveste mitingul politistilor, imi mentin in totalitate punctul de vedere - politistii au dreptul de a protesta, dar intr-un cadru strict legal. Cei care au gresit vor raspunde in conformitate cu gravitatea actiunilor pe care le-au comis. Nu pot accepta insa ca gestul unora dintre ei sa fie considerat element de raportare pentru toti angajatii MAI", a spus Vasile Blaga, atunci cand si-a anuntat demisia.

Totodata, Blaga a precizat ca angajatii MAI care au gresit vor raspunde conform gravitatii infractiunilor comise, iar organizatorii marsului ilegal vor raspunde contraventional.

"Pe de alta parte, nu pot accepta ca gestul unora sa fie element de raportare la toti angajatii MAI", a subliniat Vasile Blaga.

Ca reactie la decizia lui Vasile Blaga, premierul Emil Boc a declarat ca demisia acestuia din functia de ministru al Internelor este "un gest personal si unilateral", el adaugand ca Blaga "si-a asumat responsabilitatea pentru greselile altora".

Vasile Blaga a preluat conducerea Ministerului Administratiei si Internelor in decembrie 2009, functie pe care a mai detinut-o la inceputul guvernarii Aliantei DA. Blaga a fost, din octombrie pana in decembrie, interimar la conducerea MAI, functie detinuta in paralel cu cea de la Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Inlocuitorul lui, Traian Igas, este, din 2008, liderul grupului PDL din Senat, fiind presedintele Comisiei pentru Regulament. De asemenea, el este, din 2007, vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PDL Arad. Igas are un master in "Management si finantare in administratia publica" si este absolvent al Colegiului National de Aparare.