Om politic, primar de 15 ani, om de afaceri si sustinator al turismului din Mamaia, Radu Mazare s-a remarcat ca fiind mai mult decat excentric. Aparitiile lui au provocat rumoare si au lasat in urma comentarii diverse.

Radu Mazare este in atentia anchetatorilor de ani de zile. Acuzat de fapte de coruptie pentru mai multe contracte pe care primaria Constanta le-a incheiat cu diverse firme, edilul si-a vazut mai departe de viata.

Mazare este primar de 14 ani si lider al filialei PSD Constanta de 10. In tot acest timp, oamenii lui au castigat toate alegerile parlamentare, europarlametare si locale in fata competitorilor. Declaratiile lui politice s-au impartit intre glume mondene si atacuri directe la adresa presedintelui Romaniei.

"Incet, incet ma las de politica si ma apuc de fashion, de fete, de cluburi, de viata de noapte, da, serios, ca uite ce frumos e! Am energie, am fost in Madagascar si acolo n-am facut nimic. Nu sprit, nu fete, m-am culcat devreme”, spunea Mazare.

De altfel, a tratat mereu politica, cel putin la nivelul declarativ, ca pe o slujba cu jumatate de norma.

"Toate astea se intampla cand e congres la partid si aia stau in costume si se bat pe functii. Eu daca nu vreau functii uite ce fac”, spunea primarul Constantei intr-o pauza de kite-surfing.

Tot de placere a promovat si statiunea Mamaia. A creat imnuri pentru statiune si a a pozat ca Cezar sau ca salvamar in costum retro.

A fost pe rand ofiter nazist, regele soare, Suleiman Magnificul sau rege african. Vara trecuta, Mazare i-a interpretat pe Cezar, Ramses al Doilea si Stefan cel mare.

Carnavalul de anul acesta va avea ca tema revolutia cubaneza...

"O sa luam armament, o sa tragem, o sa reconstituim o parte din istoria Cubei, cu Che Guevarra si Fidel Castro, cu cei doi invitati de marca."

... asta daca nu va fi arestat in acel moment.

Pana atunci, Mazare se distreaza pe mare si pe uscat.

"Stii cum este, ca si in viata, te ineci ca tiganul la mal. Nu, este foarte periculos, atunci cand dai de valurile cu spuma risti sa te rastoarne.”

Mazare nu a mai ajuns in Madagascar si Brazilia, pentru ca procurorii au cerut sa nu fie lasat sa mai iasa din tara, in unul dintre dosarele de coruptie. Primarul a incercat fara succes sa obtina ridicarea restrictiei.