Sunt cateva dintre recomandarile facute de Ministerul Afacerilor Externe pentru cei care vor sa sarbatoreasca departe de casa.

In Bulgaria ar fi bine sa platiti cat mai repede taxa de drum. Politistii de acolo primesc probabil prime consistente pentru ca suspenda intr-o veselie permise. In plus, nu este prea indicat sa stationati prea mult in parcarile de pe marginea drumurilor publice. Furturile nu sunt nicidecum o raritate.

Chiar daca va plac antichitatile sau arta, este bine ca in Turcia sau Grecia sa le cumparati doar cu factura. Altfel, va pandeste inchisoarea.

Daca mergeti in Egipt admirati acolo scoicile si coralii. Scoaterea lor din tara este considerata contrabanda. La fel de grav este daca vreti sa aduceti acasa si un crocodil, viu sau impaiat. Nici de droguri nu este bine sa va atingeti. Riscati mult.

Daca ati inchiriat o masina in Paris, dar ati gustat din vinul frantuzesc, mai bine mergeti pe jos sa admirati Turnul Eiffel. Alcoolul la volan se pedepsete cu puscaria. Oricum, sa nu va surprinda daca politistii vor verifica starea pneurilor sau functionarea farurilor.

Chiar daca italienii sunt recunoscuti ca zgomotosi, la ei e bine sa fiti discreti. MAE le recomanda tuturor celor care ajung in Italia sa evite certurile si sa nu-i contrazica pe localnici.

Daca vreti sa le aratati copiilor Spania, ar fi bine sa nu-i scapati din ochi mai ales pe strada. Orice copil neinsotit poate fi luat imediat in custodia statului si nu va reveni la parinti decat in baza unei hotarari judecatoresti.

Daca ajungeti pana in Thailanda trebuie sa aveti rabdare cu taximetristii. Prea putini stiu engleza. Oricat de greu ar pricepe, sa nu-i injurati de familia lor regala. Pedepsele sunt foarte grave.