Dupa ce au fost eliminati din examen 661 de elevi - numar record pentru un astfel de examen - vestile au continuat sa fie foarte proaste.

Din datele preliminate, anuntate pana acum, promovabilitatea pe tara la examenul national de bacalaureat este de putin peste 50%.

Cele mai bune rezultate, dintre judetele in care s-au anuntat notele pana acum, s-au inregistrat in Mehedinti, unde promovabilitatea a fost de 70%, in timp ce la polul opus se afla judetul Arges, unde doar 35% dintre elevi au obtinut note de trecere.

In judetul Mehedinti, cele mai bune rezultate le-a obtinut Colegiul National "Gheorghe Titeica", promovabilitatea fiind 97,39%, Colegiul National "Traian" cu 94,82% si Lieul de Arta "Ioan Stefan Paulian" cu 80,76%.

La polul opus se afla Grupul Scolar Agricol si Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, ambele din Drobeta Turnu Severin, cu promovabilitate zero.

Totodata, sesiunea din aceasta vara a bacalaureatului a adus cele mai slabe rezultate din istorie in judetul Arad, cu o promovabilitate de doar 36,43%, inainte de contestatii, comparativ cu 86,38% in iulie 2010, in acest an existand licee cu un singur candidat promovat.

Vezi lista cu rezultatele completa din toate judetele pe www.stirileprotv.ro!

Cand se depun contestatiile?

Contestatiile se pot depune luni, 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00, conform calendarului examenului de bacalaureat 2011, publicat pe site-ul edu.ro.

Pe 5, 6 si 7 iulie vor fi rezolvate contestatiile, iar rezultatele finale ale bacalaureatului 2011 vor fi afisate pe 8 iulie.