Intre tarile est-europene, Romania este devansata de Cehia (locul 28), Polonia, (32) Ungaria (39), dar si de Bulgaria, care ocupa pozitia 48.

Top 5, dominat de statele nordice

Pe primele cinci locuri in acest clasament se afla Norvegia, Danemarca, Suedia, Australia si Noua Zeelanda, in timp ce Statele Unite ocupa abia pozitia a 12-a, urmate in ordine de Marea Britanie si Germania. Franta se afla pe locul 21, iar Spania pe 23.

La realizarea clasamentului a fost calculat un indice care a luat in considerare factorii economie, antreprenoriat si oportunitati, guvernanta, educatie, sanatate, siguranta si securitate, libertate personala si capitalul social.

Stam bine la capitolul siguranta

Romania a obtinut cea mai buna pozitie la capitolul siguranta si securitate (47), urmat de domeniile educatie si antreprenoriat, ambele pe locul 49.

Cea mai slaba pozitie, respectiv 113, a fost inregistrata de Romania in cazul capitalului social.

Romania s-a plasat pe locul 94 in privinta economiei, pe 71 in domeniul guvernantei, pe 64 in cel al sanatatii si abia pe locul 81 in cazul libertatii personale.

In urma Romaniei s-au plasat state precum Rusia (66) si Ucraina (71).

Institutul a inclus in acest an in clasament inca 32 de tari, astfel ca numarul total al statelor evaluate a ajuns la 142. Studiul acopera 96% din populatia lumii, in incercarea de a evalua sanatatea economica a unei natiuni dincolo de indicatori precum Produsul Intern Brut.