09:30 Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale informeaza ca 12 drumuri nationale erau inchise sambata, la ora 8.00, din cauza viscolului si precipitatiilor, circulatia rutiera fiind intrerupta pe Autostrada A2 intre Basarabi si Lazu, judetul Constanta, si Bucuresti-Fetesti. Circulatia este ingreunata pe A2, intre Fetesti si Cernavoda, dar si pe alte 22 de drumuri nationale.

Pe DN 22, intre Ramnicu Sarat si Baile, e viscol la sol si precipitatii abundente, iar IJP Buzau, impreuna cu DRDP Bucuresti, a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN22 intre kilometri 2+800 - 30+000. Pentru redarea drumului circulatiei drumarii actioneaza cu patru autoutilaje, potrivit site-ului CNADNR, care a publicat lista drumurilor inchise.

Astfel, e inchis DN 22A, intre Cataloi si Harsova, pentru ca e visol, pe DN 22D, intre Macin si Caugagia, se inregistra vant puternic, la fel si pe DN 22E, intre Garvan si I.C. Bratianu, unde vizibilitata este zero. DN 22F, intre Horia si Nalbant, DN 23A, intre Milcovul si Martinesti (Vrancea), intre Gologanu si Ciorasti, DN 23B - intre Maicanesti si Codresti.

DN 24D, intre Barlad si Galati si Varlezi si Galati e viscol, astfel ca drumarii actioneaza cu utilaje. DN 2C, intre Costesti si Pogoanele, din judetul Buzau, sunt precipitatii si viscol, astfel ca IJP Buzau, impreuna cu DRDP Bucuresti, a luat decizia inchiderii circulatiei pe DN2C km 0+000 - 486+000. DN 2L, intre Tisita si Satu Nou, din judetul Vrancea, e viscol; la fel si pe DN 2N - intre Dumbraveni si Jitia, dar si intre Bogza si Jitia.

Sambata, la ora 10.00, va fi ridicata avertizarea de Cod galben de viscol si zapada.

Romania sub zapada: 100 de oameni sunt inca blocati in masini

Armata a plecat in ajutorul sinistratilor, 3 elicoptere sunt pregatite Cea mai noua informare privind starea drumurilor din tara. Armata a plecat in ajutorul sinistratilor, 3 elicoptere sunt pregatite. Doi morti, 1.008 masini blocate, 5.000 de militari in alerta

07:44 In timp ce traficul pe autostrada Bucuresti-Pitesti a fost deschis pe ambele sensuri, Autostrada spre mare ramane inca impracticabila. Zapada masoara aproape un metru pe carosabil in ciuda interventiei drumarilor.
Pentru cei care au fost prinsi, de acum trei zile, pe Autostrada Soarelui, calvarul pare fara final. Toata noaptea 40 de utilaje au lucrat la deszapezire, insa imediat cum reuseau sa elibereze o zona vantul punea zapada la loc.
Chiar si asa traficul rutier pe sectorul Cernavoda - Fetesti al autostrazii a fost reluat.

Insa cei de la Politia Rutiera le recomanda soferilor sa circule cu prudenta. Intre Bucuresti si Constanta au fost deschise mai multe rute ocolitoare pentru autovehiculele pana la 3,5 tone. Respectiv DN 3 Bucuresti - Lehliu, DN 3A Lehliu - Drajna - Fetesti, DN 22 C Cernavoda - Medgidia - Basarabi sau DN 3 Basarabi - Constanta.

07:20 Rand pe rand, in orasele si comunele izolate de viscol, ajung echipajele de la deszapezire. Chiar si asa sunt inca probleme serioase in mai multe judete. Autostrada Bucuresti-Constanta si 15 drumuri nationale raman inchise.

COD GALBEN de vreme geroasa in aproape toata tara pana pe 3 februarie

In intervalul 28 ianuarie - 3 februarie, meteorologii au emis cod galben de vreme geroasa pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures.

Vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse intre -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative. Sambata va fulgui izolat in sudul Romaniei, vantul va mai prezenta unele intensificari in Dobrogea si la munte, la altitudini mari presiunea atmosferica nu va avea variatii importante.

Zilele urmatoare vor fi foarte reci si chiar geroase in multe zone. Duminica noapte va ninge slab in est, luni, va fulgui in sud, marti, in sud-est.

Citeste si:

Zapada impiedica furnizorii de alimente sa ajunga cu marfa in magazine. Livrarile se fac cu doua zile intarziere