Constructia a costat 2.2 de milioane de lei si leaga doua localitati de... groapa de gunoi. Oamenii sunt revoltati si spun ca banii puteau fi cheltuiti cu folos.

Cu greu se incadreaza in peisajul de tara "rotunda" - asa cum au denumit satenii din localitatile Gelu si Terebesti maretul sens giratoriu. Multi nu ii inteleg rostul si spun ca circulatia carutelor e chiar ingreunata de noua constructie.

Localnic: "Acolo ce faci in rotunda aia? Ma duc eu si ma joc ma dau cu strafu si ma invart pe acolo. E bataie de joc. Mearga pe Anglia si pe Italia sa vada sunt rotunde din astea. Numai la noi, tiganie."

Localnic: "Pentru rotunda aia, daca vine unul din sens opus da buzna cu celalalt, ii prea sus facuta. N-o facut-o ca lumea."

Asfaltarea a 11 km de sosea plus constructia sensului giratoriu au costat in total 22 de milioane de lei, ca sa lege o comuna si un sat de o groapa de gunoi.

Oamenii sunt revoltati ca edilii nu au dat banii pentru canalizare, de pilda, sau pentru reparatia drumurilor, pline de cratere. In plus, scoala din sat se afla in curs de reabilitare din 2008, dar lucrarile au fost oprite pentru ca primaria nu a gasit 1 milion o suta de lei ca sa le finiseze. Iar copiii merg in fiecare zi pe jos cativa kilometri pana la cea mai apropiata scoala.

Localnic: "Atatia bani o bagat acolo. Extraordinar. Putea sa faca un drum sa avem pe unde circula ca se rup masinile."

Localnic: "Investit in trotuare, pentru copii, pentru scoli o trebuit."

Localnic: "Se putea pune un cedeaza trecere si era suficient. Bani aruncati in vant."

Edilii spun ca au in atentie si celelalte proiecte, dar... "toate la timpul lor."

Mariana Avorniciti, primarul din Terebesti: "Pentru noi este foarte important. Leaga satele din jur de groapa ecologica. Scoala a depus deja un proiect si speram sa ni se si aprobe. Pe canalizare cu acest proiect ne luptam acuma, saptamana viitoare vom semna si contractul, daca bine am inteles."

Edilii se falesc cu realizarile lor asa ca in august au programat si taierea panglicii pentru sensul giratoriu.