Marea majoritate a populatiei, aproape trei sferturi, apreciaza conditiile de viata ca fiind “mai proaste” fata de anul trecut. Cei mai multi declara ca nu castiga mai mult de strictul necesar si se tem in principal de cresterea preturilor.

Tot acum se inregistreaza cel mai inalt nivel al nemultumirii fata de viata politica din 1990 pana in prezent, de 87% din populatie.

De asemenea, un procent insemnat al populatiei apreciaza ca "scazuta" sau "foarte scazuta" posibilitatea de a obtine un loc de munca.

O treime din populatie apreciaza si accesibilitatea invatamantului ca fiind scazuta si foarte scazuta, iar un sfert isi evalueaza starea de sanatate ca fiind "proasta" si "foarte proasta".

In schimb, majoritatea covarsitoare a populatiei apreciaza in mod constant relatiile din familie ca fiind bune si foarte bune, cel mai important element de sprijin pentru romani.

Cercetarea "Calitatea vietii 2010" a fost realizata de pe Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii pe un esantion reprezentativ la nivel national de 1.162 de persoane in varsta de peste 18 ani. Eroarea de esantionare este de plus/minus trei la suta.