"Romanii alocau pentru sejurul de Revelion in jur de 6-7 zile, insa acum, din cauza lipsei de bani din ce in ce mai pregnante, isi mai permit sa stea la munte in perioada dintre ani doar 4-5 zile", a declarat Dragos Raducan, vicepresedintele FPTR, transmite Mediafax.

El a spus ca hotelierii incerca sa nu piarda turistii din acest motiv si au segmentat vacanta de iarna in trei tipuri de pachete, astfel incat sa si le poata permite si cei cu venituri mai mici. 

"Un tip de oferta include minivacanta de Craciun, de 3 zile, cu mic dejun, cazare si masa de Craciun, care a costat in medie 300-500 de lei de persoana, un altul presupune o minivacanta de weekend de doua nopti, cu mic dejun inclus, la preturi de 150-300 de lei de persoana, si cel de-al treilea tip de pachet se refera la minivacanta de Revelion, redusa in acest an la 4-5 zile, cu preturi care variaza intre 800 de lei si 3.000 de lei de persoana, in functie de complexitatea pachetului, categoria si mai ales renumele hotelului", a explicat Raducan. 

Potrivit oficialului FPTR, din ce in ce mai multi romani renunta la vacanta de Revelion si strang banii pentru un sejur in vara la mare, fie in tara, fie in strainatate. 

"Multi dintre cei care faceau doua vacante importante pe an nu isi mai permit sa mearga si de Revelion. Un pachet de Revelion la munte costa cat o saptamana la mare vara", a adaugat Raducan.