Desi are rovigneta, Bogdan s-a trezit cu doua amenzi in cutia postala. Motivul: numerele sale de inmatriculare sunt trecute gresit in baza de date a sistemului national care monitorizeaza drumurile publice.

Potrivit avocatilor, soferii sunt nedreptatiti de doua ori. Cand sunt amendati in mod repetat pentru aceeasi contraventie: "Pentru o fapta exista o singura sanctiune. Am gresit o data, nu am gresit de mai multe ori, desi am circulat succcesiv pe acelasi drum", spune avocatul Marius Coltuc. Si cand vanzatorii din benzinarii gresesc in rovigneta datele de inmatriculare ale automobilelor.

"Reprezentantul respectiv produce efecte juridice si fata de CNADNR, el a fost mandatat sa efectueze respectiva operatiune. Va sfatuiesc sa nu mai platiti acea rovigneta si sa o contestati. O sa castigati suta la suta", a adaugat Coltuc.

Singurii vinovati sunt soferii, spun pe de alta parte reprezentantii CNADNR, si asta pentru ca au semnat confirmand astfel valabilitatea datelor.

In plus, autoritatile sustin ca puteti fi amendati zilnic pentru lipsa rovignetei. Platiti o sanctiune de 250 lei si o despagubire de 28 de euro, insa acestea se prescriu daca nu v-au fost trimise la 6 luni de la producerea "contraventiei".