Doamna Mihaela Antonescu s-a trezit in ziua de salariu ca nu-si poate accesa contul, pentru ca nu achitase taxele si impozitele locale.

"Planul meu era sa platesc, sa nu intru in 2012 cu datorii, dar nu am fost anuntata si mi s-a facut oprirea instantaneu. Va duceti si achitati toata suma, mi s-a spus. Pai cu ce sa o achit daca am cardul blocat ?", a povestit femeia.

S-a vazut nevoita sa plateasca datoria cu un card de credit, la care dobanda e foarte mare. Culmea e ca a ramas cu banii blocati inca trei zile.

Dar se poate si mai rau de atat. Un domn datornic a avut blocat nu doar contul lui, ci si al sotiei.

"M-am imprumutat, am achitat banii, cand  m-am intors la banca am constatat ca mi s-au retras 370 de lei pentru Circa Financiara. Deci eu am platit acum de doua ori. Si eu si sotia mea avem conturile blocate si acasa la copii ce duc?", se intreaba Florin Ionica.

A fost anuntat ca ii vor fi restituiti banii platiti in plus, in 45 de zile.

Avocatii avertizeaza insa ca e ilegala blocarea conturilor ambilor soti, cand doar unul este dator. In plus, statul nu poate sa opreasca tot salariul.

"Codul de procedura civila interzice blocarea a mai mult de 30% din salariu", a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Cine depaseste termenul de plata a impozitelor primeste o somatie, prin care afla ca va fi executat silit. Despre blocarea contului nu va mai anunta nimeni.

Numai primaria sectorului 4 a blocat in acest an peste 45.000 de conturi pentru neplata impozitelor.