La nivelul castigului salarial brut, acesta s-a situat in aprilie 2.879 de lei, mai mare cu 1,8% fata de luna martie 2016.

Comparativ cu luna aprilie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 12,3%, iar indicele castigului salarial real fata de aceeasi perioada a anului precedent a fost 116,1%.

De asemenea, indicele castigului salarial real a fost 101,9% pentru luna aprilie 2016 fata de luna precedenta, in timp ce fata de luna octombrie 1990, indicele castigului salarial real a fost 159%, cu 2,9 puncte procentuale mai mare fata de cel inregistrat in luna martie 2016.

Potrivit datelor INS, in luna aprilie 2016, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta ca urmare a acordarii primelor ocazionale (inclusiv prime trimestriale, anuale, pentru performante deosebite ori pentru sarbatorile de Paste), drepturilor in natura si ajutoarelor banesti, platii sumelor din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou).

De asemenea, castigurile salariale medii nete din luna aprilie au fost mai mari comparativ cu luna precedenta ca urmare a realizarilor de productii ori incasarilor mai mari (functie de contracte/proiecte).

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare scaderi ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (-2%), administratia publica (-1,4%) si in sanatate si asistenta sociala (-0,2%).