In prezent, se lucreaza la legea salarizarii unitare in sistemul bugetar.

"Suntem in momentul de fata in situatia de a calcula anumite scenarii, impreuna cu Ministerul de Finante. Imediat vom intra in dialog, ca si pana acum, cu partenerii nostri sociali, dar ne vom consulta si cu ceilalti colegi ai nostri din Guvern care gestioneaza domeniile din sectorul bugetar. Asa cum am propus, cel mai mic salariu va fi 1.200 lei, salariul minim pe economie incepand cu ianuarie 2016. Cel mai mare (salariu - n. r.) va fi cel al presedintelui, egal cu cel al presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, egal cu al premierului, egal cu cel al presedintelui Camerei Deputatilor si al presedintelui Senatului", a precizat Rovana Plumb, potrivit Agerpres.

Legat de declaratia ministrului Finantelor, Eugen Teodorovici, potrivit careia salariul de ministru ar fi mic, Rovana Plumb a declarat ca "problema se pune in ceea ce priveste motivarea personalului din tot sectorul bugetar"

"Ceea ce am reusit noi sa facem pentru anul acesta a fost sa crestem salariile doar in cele doua sectoare cheie: sanatate si educatie. Acum ne uitam catre tot sectorul bugetar: administratia publica locala, administratia publica centrala pentru ca, intr-adevar, aici nu au mai fost facute majorari, iar motivarea personalului nu exista", a subliniat ministrul Muncii. 

Rovana Plumb declara in ianuarie ca exista o suprapunere a claselor de salarizare, dupa ce a crescut salariul minim pe economie la 975 de lei.

"Cert este ca in momentul de fata avem o suprapunere a claselor de salarizare ca urmare a unei masuri bune, benefice pentru toti salariatii din Romania: cresterea salariului minim pe economie, care, dupa cum bine stiti, acum este de 975 lei, iar de la 1 iulie va fi 1.050 de lei si, bineinteles, cele doua sectoare bugetare foarte importante - sanatatea si educatia unde, incepand cu 2014, am prevazut cresterile de salarii, asa cum ne-am angajat", preciza ministrul Muncii.