Proiectele de legi au fost incluse, in vederea aprobarii, in lista prioritatilor legislative ale Guvernului pentru cea de-a doua sesiune ordinara a anului 2012.

Executivul va aproba si va propune Parlamentului luna octombrie ca data de finalizare a procedurii legislative pentru proiectul de lege pentru organizarea si functionarea sistemului de sanatate din Romania.

Pana in decembrie ar urma sa fie adoptat si un proiect de lege privind exercitarea activitatilor si practicilor de medicina complementara si/sau alternativa, precum si infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Practicienilor de Medicina Complementara si/sau Alternativa din Romania.

Tot pentru decembrie, Guvernul propune sa fie incheiata procedura legislativa pentru legea de punere in aplicare a Codului de Procedura Penala, dar si a legilor privind executarea pedepselor si a masurilor privative si neprivative de libertate sau a legii de privind organizarea si functionarea sistemului de probatiune.

Un proiect de lege privind organizarea si functionarea sistemului de plata a pensiilor private ar trebui finalizat pana in noiembrie, urmand ca pana in decembrie sa fie modificata legea sistemului unitar de pensii publice si sa fie adoptat proiectul de lege privind salarizarea in anul 2013 a personalului platit din fonduri publice.

Pana la finalul anului ar trebui adoptata si o lege privind economia sociala, dar si legea bugetului de stat pe anul 2013 si cea privind bugetul asigurarilor sociale de stat pe anul viitor.