In Romania, cazurile de malpraxis sunt intr-o continua derulare. Pana acum niciunul la bebelusi, dovedit in instanta.

In 2009, o femeie in travaliu a ramas minute intregi nesupravegheata la Spitalul Universitar Bucuresti. Gina sustine ca in sala de nasteri a ramas singura de la 6:40 pana la 7:25.

In cele 45 de minunte n-a venit nimeni sa o vada. Copilul s-a nascut cu cordonul ombilical in jurul gatului, iar mama a aflat ca n-a fost resuscitat imediat. Acum baiatul nu vorbeste, nu merge si nu mananca.

Pentru a-l duce la tratament parintii vor cere in instanta daune. Insa legea din Romania nu le ofera suport. Comisiile unde au reclamat neglijenta n-au dat nici pana in ziua de azi un raspuns clar.

Managerii nu pot respecta ca la carte procedurile si protocoalele cata vreme nu au personal. Sefii de la spitalul Sfanta Maria din Capitala admit ca functioneaza la limita. Au nevoie urgent de 20 de asistente: un sfert la terapie intensiva, iar restul la sectiile de chirurgie, in salile de operatie, la ORL si medicina interna.

In Romania exista 103 medici specialisti la 100.000 de locuitori fata de media Uniunii Europene de 259 de medici. Nici muncitorii care asigura alimentarea cu oxigen, apa si curent nu sunt, in toate spitalele, suficienti si perfect instruiti.

Ministrul Atilla Cseke a recunoscut ca in sanatate e o lipsa de mii de oameni.Declaratia vine intr-un moment in care Romania are de doua ori mai putini specialisti decat orice alta tara europeana.

Vezi aici ce trebuie sa faci daca medicul greseste si vrei sa-l reclami pentru malpraxis