Alin Alexandrescu s-a transformat peste noapte dintr-un specialist in IT intr-un suspect de santaj. Pentru ca risca sa isi piarda painea de la compania Medlife a vrut sa se razbune si sa castige si el ceva. Asa ca spart baza de date a clinicii si a furat informatii despre pacienti si nu numai.

Tanarul a copiat si baza de date contabile. De acolo a aflat ca incasarile pe 10 zile ale clincii sunt de 300 de mii de euro, exact cat a cerut el in schimbul discretiei.

Suspectul le trimis apoi un e-mail patronilor Medlife:

"Stimate domn, nu este o gluma. (...)
Vreau sa va asigur ca la cea mai mica suspiciune cade totul!
Banii sa nu fie inserati sau marcati. Pana vor ajunge la mine vor fi verificati amanuntit. Geanta sa nu contina si altceva - sisteme de urmarire, microfon sau camera. Va fi verificata. Persoana care va ridica banii nu are contact direct cu mine deci nu incercati sa o opriti sau totul cade. (...) deci de dvs depinde cum se termina, despre mine aveti cuvantul meu ca sunt om de cuvant."

Le-a dat indicatii exacte unde sa trimita banii. 

Clinica ar fi riscat sa isi puna intr-o situatie delicata sute de mii de pacienti daca datele lor ar fi fost publice.

"Situatia privind tentativa de perturbare a functionarii sistemului informatic a fost gestionata cu success in timp real, in ciuda faptului ca din grupul infractional a facut parte un angajat al unei firme de programare aflata sub contract cu MedLife.(..) Sistemului nostru, foarte performant este sustinut de cel putin 8 backup-uri disponibile in locatii diferite - fapt care a permis recuperarea integrala a informatiilor sustrase din sistemele noastre IT", a anuntat clinica.

Suspectii risca ani grei de inchisoare pentru infractiuni de crima organizata si santaj.