Studiul, efectuat de facultatea britanică de administrare a afacerilor Henley Business School, a ajuns la concluzia că în condiţiile reducerii numărului de zile lucrătoare la patru şi plata salariului întreg, poate conduce la creşterea productivităţii şi ar îmbunătăţi sănătatea fizică şi psihică a angajaţilor.

Totodată, reducerea săptămânii de lucru ar îmbunătăţi calitatea mediului înconjurător, se menţionează în raportul citat de Agerpres.

Majoritatea companiilor care au adoptat deja săptămâna de lucru cu patru zile au declarat că au observat o îmbunătăţire a productivităţii şi creşterea calităţii vieţii angajaţilor.

Două treimi dintre angajatori au susţinut că trecerea la săptămâna de lucru de patru zile i-a ajutat să atragă şi să menţină personalul.

Cei mai mulţi angajaţi s-au arătat încântaţi de reducerea săptămânii de lucru la patru zile, au notat autorii studiului care au efectuat un sondaj în rândul muncitorilor din peste 250 de companii unde a fost implementată deja această măsură.

''În prezent, provocarea implementării săptămânii de lucru de patru zile şi a altor aranjamente de program de lucru flexibil constă în patrimoniul termenului'', a notat profesor Karen Jansen de la Henley Business School. ''În trecut, aranjamentele privind programul de lucru flexibil erau considerate 'speciale', stigmatizate sau dictate de organizaţii, însă mentalităţile se schimbă. Indivizii sunt cei care solicită în prezent o perspectivă mai largă în ceea ce priveşte flexibilitatea pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă'', a adăugat Jansen.