Noul Cod Rutier vine cu doua vesti bune si trei proaste pentru cei care s-au obisnuit sa jongleze prin sistemul facil de amenzi de la noi. Se vor bucura sa auda ca dispare sistemul de puncte de penalizare pe care politistii au ajuns sa-l recunoasca inutil. De altfel, aceste puncte au fost deja eliminate in aproape toata Europa.

Nu va bucurati prea repede. Amenzile contraventionale cum ar fi cele la radarele fixe nu vor mai aduna puncte de penalizare, insa vor scoate banii direct din buzunarul proprietarului, indiferent cine a fost la volan. Politistii spun ca s-au saturat de metodele folosite de soferi pentru a scapa de procesul verbal.

A doua veste este doar pe jumatate buna. Permisul nu se mai suspenda la depasirea liniei continue. Regula ramane valabila doar pentru cei care au calcat marcajul in timpul unei depasiri.

Ultima propunere importanta va trezi probabil inca un cor de proteste. Este a treia oara cand sefii de la Interne vor cere Parlamentului confiscarea masinilor folosite la curse nebunesti de viteza.

Amenzile vor ajunge pana la 2.000 de euro pentru ca raman deocamdata cele mai mici din Europa, desigur, la fel ca salariile. Diferenta este ca procesele verbale vor deveni executorii, adica nu mai pot fi contestate cu lunile sau anii ca acum.

Citeste si:

Unde merita sa-ti tii economiile. Topul celor mai sigure banci din lume. Vezi daca Romania se afla in clasament

Cum se relaxeaza traderii, dupa prabusirea burselor. Povestea romancei din Manhattan, care dimineata tranzactioneaza si seara preda yoga

Un drum de pe vremea dacilor, mai tare ca Transfagarasanul. Transalpina a devenit cea mai inalta sosea din Romania VIDEO