Suspectat de coruptie, fostul secretar de stat a fost retinut

George Costin a fost retinut, astazi, de procurori, dupa ce a fost adus la sediul DNA din Pitesti, pentru a fi audiat in cazul unor acuzatii privind infractiunea de luare de mita.

"Prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a semnat, luni, decizia de eliberare din functia de secretar de stat, la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, a domnului George Costin. Decizia va fi publicata in Monitorul Oficial", se arata intr-un comunicat transmis de Guvern.

Procurorii pitesteni au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele lui George Costin pentru fapte de coruptie, surse judiciare sustinand ca acesta ar fi suspectat de organizarea unei retele de traficare a certificatelor de revolutionar si de luare de mita.

La ora transmiterii acestei stiri, Costin a parasit sediul DNA Pitesti sub escorta, fiind dus in arestul Politiei Judetene Arges. Costin urmeaza sa fie prezentat magistratilor Tribunalului Arges cu propunere de arestare preventiva.

George Costin a fost adus, luni, in jurul orei 12.00, la sediul DNA Pitesti, unde a fost audiat in cazul unor acuzatii privind fapte de coruptie. Perchezitia facuta la sediul Asociatiei Revolutionarilor din Campulung Muscel s-au incheiat, anchetatorii ridicand mai multe documente si inscrisuri care au legatura cu George Costin.