In cadrul anchetei de conjunctura din martie 2010, managerii din industria prelucratoare preconizeaza, pentru urmatoarele trei luni, o relativa stabilitate a volumului productiei (sold conjunctural +3%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

In ceea ce priveste numarul de salariati se estimeaza o reducere, soldul conjunctural fiind de -16% pe total industrie prelucratoare (-18% la intreprinderile foarte mari, cu 500 salariati si peste). In unele activitati se va inregistra o tendinta de scadere mult mai accentuata decât pe total, respectiv in metalurgie, fabricarea altor mijloace de transport, tiparirea si reproducerea pe suporti a inregistrarilor (solduri conjuncturale -52%, -41% si respectiv -28%).

Pentru preturile produselor industriale se prognozeaza o crestere moderata in urmatoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Constructiile vor consemna, in perioada mentionata, o tendinta de scadere moderata atât a volumului productiei (sold conjunctural -11%), cât si a stocului de contracte si comenzi (sold conjunctural -11%).

Totodata, numarul salariatilor se va reduce, atât pe total (sold conjunctural -18%), cât si pe grupe de marime a intreprinderilor. In ceea ce priveste preturile lucrarilor de constructii, se preconizeaza o relativa stabilitate a acestora (sold conjunctural -2%).
In comertul cu amanuntul, managerii preconizeaza o stabilitate relativa a activitatii economice pentru urmatoarele trei luni (sold conjunctural -1%). Volumul total al vânzarilor de marfuri va avea o tendinta de crestere moderata (sold conjunctural +7%), in timp ce comenzile adresate de catre unitatile comerciale furnizorilor de marfuri vor scadea (sold conjunctural -16%).