Se poate spune ca piesa trupei AC/DC, "Money talks", adica "Banii vorbesc", a avut de curand un refren... romanesc.

Le apartine angajatilor de la Drumuri si Poduri, care s-au nimerit in Vama Nadlac atunci cand convoiul australienilor a vrut sa iasa din tara. Cele aproximativ 30 de camioane ale trupei, care transportau echipamentele folosite la concert au fost oprite, iar lucratorii au cerut sa vada rovinietele.

Nu doar pe cele din ziua respectiva, pe care strainii le aveau, ci si unele pentru toata sederea lor in Romania, lucru ilegal, spun oficialii.

Ca sa le permita strainilor trecerea in Ungaria, ei ar fi cerut bani. Din calcul autoritatilor noastre asta inseamna 2.500 de euro. Din plangerea depusa de reprezentantii formatiei: 50 de euro pentru fiecare dintre cele 28-29 de vehicule. De altfel, si lor li s-a parut ciudat ca nu au primit nicio hartie, niciun act ... nimic.

Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri, spune ca "am primit o reclamatie care a venit prin Ambasada Romaniei de la Paris, in care cei de acolo m-au informat ce probleme au avut loc la iesirea AC/DC din Romania. Ei au declarat ca au dat 2.500 de euro, fapta este foarte grava, nu stiu cat a fost si cat au dat .. nu are importanta si un euro daca ar fi fost. E vorba de imaginea acestei societati si ca atare... masura va fi cea mai severa. Ce poate sa ti se intample mai rau la ora asta decat sa ramai fara serviciu.. "

Potrivit legii, oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri pot verifica in orice moment existenta rovinietei, intocmai ca agentii rutieri sau vamesii.

Angajatii care au fost pe tura in ziua cu pricina... dau acum explicatii.

Trupa AC/DC a sustinut pe 16 mai un concert la Bucuresti, eveniment la care au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Camioanele incarcate cu echipament, in momentul in care au fost oprite in Vama Nadlac, se deplasau spre Italia, pentru un nou show.

O comisie de la Compania Nationala de Drumuri si Autostrazi a ajuns la Vama Nadlac pentru o ancheta interna. Zece angajati, care au fost la serviciu in ziua in care camioanele AC/DC au iesit din tara, vor fi audiati. Dintre acestia, patru au lucrat pe sensul de iesire. Ei sunt cei banuiti ca au tarat Romania in acest scandal.