"Permiteti-mi sa le urez romanilor «La multi ani!», sarbatori cu bine si sa-i asigur ca anul 2012 nu va fi un an care sa produca socuri romanilor, vom reusi sa trecem acceptabil prin el, oricat de grea ar fi criza la nivel european", a spus seful statului, swcrie Mediafax.

Traian Basescu a mentionat ca asteapta de la romani "solidaritate in perioada de criza", pentru ca 2012 este tot un an de criza, dar unul in care Romania "va fi intr-o situatie mai buna decat multe alte tari".

"Oricat ar fi de mare recesiunea propovaduita in momentul de fata de analisti in zona euro, eu cred ca avem resurse sa obtinem o usoara crestere economica, iar, daca acea recesiune nu va fi o realitate, vom creste chiar mai bine. Cred ca ne vom atinge obiectivul de crestere economica de doua procente. Constructia de autostraazi vad ca merge tot mai bine, fondurile europene incep sa fie absorbite tot mai bine, vom adera la noul tratat interguvernamental, pentru ca acolo este locul Romaniei, intre tarile care se consolideaza fiscal", a declarat el.

Seful statului a mai spus ca Romania sta mai bine din punct de vedere al deficitelor decat tari din zona euro "obisnuite sa dea lectii". Intrebat care ar fi cuvintele de ordine pe care le propune pentru 2012, Traian Basescu a raspuns: "Performanta si optimism moderat, pe fondul prudentei".