Rezultatele sondajului mai arata ca mai mult de jumtate dintre romani o duc mai prost sau mult mai prost decat anul trecut.

Totodata, 64% sustin ca veniturile le-au fost afectate in mare masura de criza economica, iar un sfert spune ca nu le ajung veniturile nici pentru cheltuielile cu produsele de stricta necesitate. Pentru 41% dintre romani, veniturile lunare sunt suficiente doar pentru strictul necesar.

Pentru majoritatea romanilor (40%), principalele probleme pe care trebuie sa le rezolve statul sunt cresterea numarului de locuri de munca, iar unul din cinci romani vrea sa se majoreze pensiile. 13% din romani ar vrea si impozitarea averilor mai mari de 500.000 de euro, iar 6% ar dori schimbarea cotei unice.

In ceea ce priveste termenul de iesire din criza, mai mult de jumatate dintre respondenti cred ca acesta va fi abia peste trei ani. Doar cinci procente dintre romani cred ca Romania va iesi din criza in acest an.

In ceea ce priveste fiscalitatea din Romania, mai mult de jumatate dintre respondenti sustin ca au cheltuit 20% din venituri pe taxe si impozite, iar 22% au cheltuit intre 21 si 40% din venituri pe taxe. Totodata, un sfert dintre romani spun ca nu ar trebui sa plateasca impozite la stat, in timp ce doua treimi cred ca valoarea taxelor n-ar trebui sa depaseasca 10% din venitul lunar.

Sondajul a fost realizat de CURS, la inceputul lunii februarie, pe un esantion de 3.000 de respondenti. Marja de eroare este de +/- 1,8%.