Este o decizie inteleapta, mai ales daca ne gandim ca cei de la Spitalul CF2 nu au procedat astfel si au nenorocit doua femei.

De miercuri dupa-amiaza nu se mai fac internari. Vestea nu le-a picat tocmai bine femeilor care au nevoie de ingrijiri sau carora le-a venit sorocul. Toate vor fi trimise la alte spitale.

Doctorii de la Universitar spun ca probele luate din sectiile de neonatologie, ginecologie si maternitate aveau o incarcatura bacteriana peste limitele admise.

Astfel de masuri de precautie ar trebui luate in orice instititutie sanitara in care se constata ca mediul intraspitaliceasc poate sa ii imbolnaveasca si mai rau pe pacienti.

De cand cu scandalul de la CF 2, si directorii sunt mai precauti, atunci vine vorba despre materiale sanitare sau instrumentar. Adica trimit la analize mostre din tot ce cumpara. Rezultatele pentru identificarea germenilor sunt gata in cateva zile.

Din cele trei sectii, epidemiologul Spitalului Universitar a luat probe de pe aparatura, mobilier sanitar si a constatat ca incarcatura microbiana este mai mare deact limita admisa. Adica sunt mai mult de 5 germeni pe centimetrul patrat, lucru care i-a facut pe cei din conducere sa inchida sectiile pentru igienizare.

Daca analizele de laborator vin mai repede si arata ca igenizarea a fost eficienta, atunci se va relua activitatea spitalului.

Sa nu uitam ca de acum 3 saptamani sunt internate si tratate cele doua femei infectate in spitalul CF 2, dar si o doamna din Pitesti cu septicemie. Mai mult, Spitalul Universitar a preluat toate pacientele care ar fi trebuit sa fie ingrijite in sectia ginecologie de la Spitalul CF2, acolo unde sectia este inca inchisa.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!