Astfel, obiectivului de investitii Lia Manoliu ii vor ramane doar 147.857.000 de lei, dupa ce i-au fost luate 235 de milioane de lei, potrivit Mediafax.

Alte modificari ale proiectului de buget au fost aduse la capitolul investitii legat de lucrari care trebuie continuate.

Printre acestea, au fost modificate bugetele pentru Strategia de dezvoltare urbana a Capitalei si realizarea Planului integrat de dezvoltare urbana, dar si pentru proiectul privind Definirea regimului tehnic al constructiilor supuse autorizarii in zonele protejate si in zonele de protectie ale monumentelor.

De asemenea, au fost reduse bugetele alocate in proiectul de hotarare pentru lucrari noi ca Strategia de trafic pentru Capitala, pentru concursurile de solutii de amenajare a Pietei Victoriei, a Pietei Unirii si a Palatului Voievodal "Curtea Veche" sau cele pentru amenajarea spatiilor supraterane de la Piata Universitatii, respectiv Teatrul National si parcajul ce urmeaza a fi finalizat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat ca va ataca in instanta hotararea de aprobare a bugetului pe 2011 pentru Primaria Capitalei.

El a spus ca va introduce actiune in contencios administrativ si ca spera ca o actiune similara sa fie initiata si de prefectul Capitalei, Cristian Atanasoaei.

"Este o prevedere legislativa care te obliga sa aloci bani pentru obiective deja incepute. Nu ai voie sa nu-i aloci, iar lucrarile sa fie oprite. Au luat toti banii de la o lucrare care trebuia sa fie gata in ianuarie 2012, doar ca Oprescu sa nu poata sa o termine", a acuzat primarul general.

Sorin Oprescu declara, la finele anului trecut, ca Stadionul Lia Manoliu va fi inaugurat la inceputul lunii august 2011 cu meciul Romania – Argentina.

Municipalitatea negociaza chiar si un concert cu U2 pentru luna septembrie, care ar fi urmat sa aiba loc pe noul Stadion National.

Vezi AICI cum va arata Stadionul Lia Manoliu!