Nava jasmine cea cu care suspectii au introdus din Ungaria peste 15 mii de tone de motorina, in mai multe transporturi. Nava acosta la kilometrul 503 fluvial, erau rupte sigiliile vamale, motorina descarcara si incaracata in cisterne care o distribuia in benzinariile din sudul tarii.

Motorina intra in tara prin portul din Galati si era adusa pe Dunare pana la Giurgiu. Aici ar fi trebuit platite taxe vamale, de care membrii gruparii au uitat si au pagubit astfel statul roman cu 7 milioane de euro. Procurorii DIICOT i-au prins in flagrant pe suspecti, printre care si cetateni ucrainieni si sarbi, care voiau sa incarce motorina in cisterne la Giurgiu.

Nava a fost oprita pe Dunare de politia de frontiera. Oficialii au urcat la bord si au luat probe din motorina. Membrii echipajului au fost retinuti. Ioan garagancea, cel despre care procurorii zic ca este unul dintre liderii gruparii si patronul acestei firme de transport si comert cu produse petroliere este fost sef SRI Giurgiu. Iar acum este acuzat de contrabanda cu motorina.

Gruparea era in vizorul anchetatorilor din luna noiembrie a anului trecut. Cele 50 de persoane retinute vor fi duse la audieri.