Regionalizarea Romaniei. Cum s-a schimbat harta tarii de-a lungul timpului si in ce s-au transformat azi judetele Trei Scaune si Stalin

Aplicatia de pe site-ul StirilePROTV.ro a fost testata, in premiera, de Liviu Dragnea. Ministrul responsabil de regionalizarea tarii a trasat rand pe rand opt regiuni. Cea formata din Constanta si Tulcea este o idee noua. La fel si impartirea Munteniei in doua, cu o resedinta in Pitesti si alta in Galati. O alta surpriza ar fi capitala Sibiu, pentru Transilvania Centrala.  

"Aplicatia este foarte buna. Acum tre sa va platim drepturi de autor sau cum? Sa intram in colaborare ca ma intereseaza. Este o opinie de cetatean, nu e opinia mea ca ministru", a spus Liviu Dragnea.

Cat despre ce se intampla cu Bucurestiul de anul viitor...

"S-ar putea ca pentru Bucuresti sa fie important sa faca parte dintr-o regiune ca sa poata sa se extinda", a mai spus vicepremierul.

Aplicatia regionalizarii a fost lansata astazi si poate fi accesata de oricine pe site-ul Stirileprotv.ro. Este interactiva si functioneaza foarte simplu. Alegeti in cate regiuni vreti sa fie impartita tara, iar pentru fiecare puteti selecta o capitala. Odata desenata, harta poate fi share-uita pe Facebook sau Twitter. Parerile voastre vor fi transmise de Stirile ProTV ministrului Liviu Dragnea.

"Regiunile vor fi 8 sau 9. Urmeaza in perioada urmatoare sa finalizam analiza. Pentru un asemenea proiect, care este poate cel mai important proiect de tara de la revolutie incoace, suportul publicului este important", a spus Dragnea.

Regionalizarea tarii trabuie sa fie gata pana in luna decembrie, pentru ca oficialii vor sa o aplice de la 1 ianuarie 2014. Pana atunci vom afla de la vicepremierul Liviu Dragnea, invitatul emisiunii "Dupa 20 de ani", ce va fi difuzata duminica la ora 10, la PROTV, cum vor fi impartite intre orase si comune cele 40 de miliarde de euro din fonduri europene, plus alte sute de miliarde din bugetul tarii.

Aflati mai multe pe www.stirileprotv.ro