Intr-o scrisoare adresata presei, directorul Serviciului de Telecomunicatii Speciale, Marcel Opris, multumeste "pentru colaborarea excelenta intr-un veritabil parteneriat si pentru profesionalismul pus in slujba informarii corecte a cetatenilor cu prilejul actiunilor de promovare a Numarului unic de urgenta 112". 

Ultimul sondaj Eurobarometru al Comisiei Europene arata ca Romania a inregistrat succese importate in popularizarea numarului 112.

Nivelul de cunoastere pentru acest numar este cel mai ridicat din Uniunea Europeana. Romania este pe primul loc in domeniul informarii cetatenilor, a mai spus Opris, potrivit Mediafax.

"Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 a devenit unul dintre cele mai prestigioase si de incredere servicii puse de catre stat in slujba salvarii vietii oamenilor, a protejarii proprietatii si a mediului. Acest lucru se datoreaza, in mare masura, colaborarii cu institutiile media, cu jurnalistii, fara de care nu am fi izbandit in demersurile noastre de informare si educare. Presa a acordat sprijin neconditionat si permanent campaniilor desfasurate in randul elevilor, al turistilor, dar si cu prilejul celorlalte actiuni 112, fapte ce se refecta in rezultatele foarte bune obtinute la nivelul Uniunii Europene. Speram sa considerati acest lucru drept o mandrie pentru Romania ca stat membru al Uniunii Europene", se arata in finalul scrisorii deschise adresate presei.