Eduard este hotarat sa paraseasca tara. Este in ultimul an la Liceul Leonida si isi doreste o cariera in turism. A aflat la targ ca universitatile din Elvetia sunt renumite pentru aceste specializari.

''Taxele scolare se ridica la 35.000 de franci elvetieni pe an, aici includem educatie, uniforme, manuale'', explica reprezentantul Colegiului Cesar Ritz.

Una dintre universitatile britanice cu cei mai multi studenti romani este Leeds. ''Taxele sunt in jur de 9.000 de euro pe an'', spune reprezentantul institutului superior.
 
La fel de cautate sunt si universitatile din Olanda, iar in fruntea listei se afla Amsterdam University of Applied Sciences.

Pe langa o educatie de calitate, in strainatate, studentii au si beneficii financiare. In Marea Britanie tinerii pot primi un imprumut de la stat care sa le acopere taxele de scolarizare, iar banii ii vor restutui abia dupa ce se angajeaza.

Suedia si Damenarca raman tarile in care invatamatul este gratuit, In Marea Britanie taxele sunt intre 7.500 si 9.000 de lire anual, iar in Olanda un an de studii costa intre 1.800 si 2.000 de euro.

In prezent, peste hotare invata aproximativ 30.000 de studenti romani.