Estimarile Visa arata ca astazi cumparatorii vor cheltui in medie 319.000 euro pe minut sau peste 5.000 euro pe secunda, pe parcursul intregii zilei, iar momentul de varf se estimeaza ca va avea loc la ora pranzului, in intervalul cuprins intre 13:00 si 14:00.

Un al doilea moment de varf este asteptat in jurul orei 19:00, cand cumparatorii intra pe Internet dupa ce se intorc acasa de la serviciu.

Astfel, Visa Europe se asteapta sa proceseze peste 6,6 milioane de tranzactii in Europa, doar in aceasta zi, sau 4.500 de tranzactii pe minut, pe masura ce tot mai multi consumatori apeleaza la Internet pentru cumparaturile de Craciun.

“Cumparaturile online fac parte acum, in mod firesc, din rutina de cumparaturi de cadouri si sunt un element cheie in strategia de vanzari a comerciantilor in perioada Craciunului. Combinatia dintre ziua incasarii salariilor si timpul de livrare luat in calcul se estimeaza ca va genera o zi record pentru cumparaturile pe Internet”, spune Steve Perry, directorul comercial al Visa Europe.

Poti cumpara si tu din magazinele online!

In primul rand, poti sa profiti daca ai prieteni sau rude in afara care te pot ajuta si pot cumpara pentru tine ca sa nu te coste livrarea prea mult, mai ales daca faci comenzi in State.

Daca nu, poti comanda tu singur din magazinele online, atat din cele din America, dar si din cele din Europa.

Iti faci o idee despre ce poti sa comanzi pe cybermonday.com!

Nu vrei sa comanzi?

Din State?

Sau din Franta?

Ziua de luni este versiunea de pe internet a zilei de vineri ("Black Friday") si, impreuna, cele doua zile marcheza debutul sezonului de cumparaturi de Craciun din SUA.

In completarea acestei zile de vineri - numita "neagra" deoarece comerciantii isi epuizau stocurile si trageau obloanele pravaliilor - a aparut "Cyber Monday".

Din 2005, aceasta zi a devenit cea in care se inregistreaza cele mai multe achizitii online din lume. Creata de comerciantii online de dincolo de Atlantic, "Cyber Monday" s-a raspandit repede si in Regatul Unit (UK), Franta sau Portugalia, iar in 2010 se asteapta adevarata ei "internationalizare".