Acestea sunt doar cateva dintre consecintele la care se asteapta statisticienii dupa efectuarea recensamantului populatiei care se va desfasura dupa o noua metodologie europeana.  Astfel, pentru prima data, romanii care locuiesc in strainatate de peste 12 luni nu vor mai figura in raportarile privind populatia Romaniei.

Ca urmare, populatia activa a Romaniei este de asteptat sa scada, scriptic, cu aproximativ 2-3 milioane de persoane, respectiv cu numarul romanilor care muncesc in strainatate. 

"Va fi un recensamant cu multe surprize. Unele efecte nici nu pot fi intuite. Nu ne-am mai confruntat niciodata cu o asemenea situatie, pentru ca este probabil ca dupa recensamant va reiesi ca populatia Romaniei va fi de 18 -19 milioane de locuitori, avand in vedere ca se vor scadea 2-3 milioane de romani care sunt peste hotare de mai mult de 12 luni. Iar de aici, vor rezulta o serie de implicatii foarte seriose", a declarat pentru gandul profesor emerit doctor Vasile Ghetau, profesor la Facultatea de Sociologie de la Universitatea Bucuresti si directorul Centrului de Cercetari Demografice din cadrul Academiei Romane.

Citeste mai multe pe www.gandul.info