Potrivit surselor, Diaconescu ar fi propunerea democrat-liberalilor, dupa sedinta pe care acestia au avut-o, luni seara, la sediul partidului din Aleea Modrogan. Propunerea urmeaza sa fie prezentata partenerilor din coalitie.

De altfel, in Parlament, inca de la anuntul facut de premier privind revocarea lui Teodor Baconschi, multi parlamentari PDL vorbeau despre posibila inlocuire a acestuia cu Cristian Diaconescu. Unii parlamentari PDL apreciau ca partidul nu ar avea pe altcineva care sa preia conducerea MAE.

Liderii PDL au discutat, luni seara, la sediul central al formatiunii, despre inlocuirea lui Teodor Baconschi la sefia MAE, purtatorul de cuvant al formatiunii declarand ca cei prezenti nu au abordat in intalnire subiectul legat de o eventuala demisie a premierului Emil Boc.

Voinescu, a declarat ca reprezentantii PDL au discutat despre situatia de la Ministerul de Externe si ca urmeaza ca partidul sa se consulte cu partenerii din coalitie pe acest subiect. Potrivit lui Voinescu, au fost avansate unele propuneri pentru conducerea Ministerului de Externe.

Voinescu nu a dat nume, dar a precizat ca premierul va discuta cu liderii coalitiei pe acest subiect, iar un anunt va fi facut cat de curand, cel mai probabil marti. "Decizia privind noul ministru de Externe se va lua in coalitie. Noi avem un punct de vedere. Il vom supune deciziei coalitiei. Ne vom consulta. Sunt convins ca si ceilalti membri ai coalitiei au asteptari in legatura cu acest post si vom armoniza punctele de vedere", a declarat acesta.

El adauga ca aceasta consultare cu liderii coalitiei va avea loc foarte curand. "In aceasta seara (luni seara, n.r.) incercam. Unul dintre lucrurile pe care le-am stabilit este urgenta ocuparii acestui post", a mai spus Voinescu. "Premierul Emil Boc intra in acest moment in contact cu liderii coalitiei pentru a discuta acest subiect conform mandatului partidului", a afirmat deputatul.

Intrebat daca noul ministru va fi trecut prin Parlament, Voinescu a raspuns: "E vorba de schimbarea unei persoane care apartine politic coalitiei cu alta persoana care apatine politic coalitiei".

Intrebat despre ce va face Teodor Baconschi, Voinescu a spus ca acesta ramane prim-vicepresedinte al partidului. "Sunt convins ca-si va gasi un profil important in leadership-ul PDL".

Citeste si:

Tara in care toata lumea se pricepe la afaceri ramane fara creiere. Cea mai mare amenintare pentru economia Israelului