Elan Schwarzenberg este cercetat alaturi de fratele sau si mai multi apropiati si parteneri de afaceri in legatura cu o presupusa frauda legata de preluarea pachetului majoritar de actiuni la o companie media.

Prejudiciul calculat in acest dosar se ridica la aproximativ 4 milioane de euro. Fostul sot al Mihaelei Radulescu este suspectat de inselaciune si spalare de bani, dar pentru a fi pus sub acuzare, procurorii DNA aveau nevoie si de marturia lui. Care nu poate fi consemnata cata vreme supectul nu vine la audieri.

Este si motivul pentru care anchetatorii au incercat fara succes sa ii dea de urma in Israel si Monaco, unde existau informatii ca ar trai milionarul. Procedurile internationale au esuat, procurorii din cele doua state comunicand ca Elan Schwarzenberg nu e de gasit.

In consecinta, procurorul de caz trebuie sa decida ce face: renunta la marturia lui si isi continua cercetarile sau solicita instantei de judecata emiterea unui mandat de arestare in lipsa, pentru ca acesta sa fie dat in urmarire internationala.