Oamenii s-au adunat in fata Teatrului National, dar si pe partea opusa a bulevardului Nicolae Magheru, in zona fantanilor. Traficul rutier este liber, nefiind inregistrate blocaje.

Protestatarii sunt de varste diferite, unii venind chiar si cu copiii. Primii adunati la Universitate, in jurul orei 14.00 au fost in special persoane de varsta a treia. Ulterior, in piata au venit si oameni mai tineri. Manifestantii scandeaza lozinci impotriva lui Traian Basescu si cer alegeri anticipate. Ei au steaguri, pancarte, unele chiar improvizate, pe care scrie "Jos Basescu", "Stop distrugerii Rosiei Montane", "Stop coruptiei". Pe o pancarta mare, purtata de mai multe persoane, scrie Decembrie '89 si este desenata o harta pe care sunt marcate cu cruci localitatile in care au murit oameni in timpul revolutiei.

"Am venit pentru ca avem pensii mici",
spune un protestatar. Altul spune ca este bolnav, are o pensie buna de 11 milioane, dar are grija de nora si de baiat.

"Nu mai putem, nu mai putem suporta. Nu suntem golani, suntem muncitori, intelectuali, oameni care am vrea sa lucram, dar nu mai avem unde",
sustin manifestantii.

Oamenii indeamna la solidaritate si constant vorbesc de proteste pasnice. La fata locului sunt prezente echipaje SMURD si ale Ambulantei Bucuresti - Ilfov.

Jandarmii asigura gardurile de protectie puse de o parte si de alta a bulevardului. Alte echipaje sunt relocate in spatele Hotelului Intercontinental.
 
400 de persoane s-au adunat in Piata Unirii din Iasi

Protestatarii s-au adunat atat in Piata Unirii, cat si in Piata Palatului Culturii, manifestantii din locatia din urma venind in mars pana in Piata Unirii, unde are loc mitingul de protest, transmite corespondentul Mediafax.

Pe pancartele manifestantilor, care au asupra lor trompete si steaguri tricolore, se poate citi, printre altele, "Basescu nu mai are nevoie de SMURD, noi avem", "Vrem anticipate" si "Salvati Rosia Montana". Participantii la miting scandeaza "Jos Basescu", "Jos piratul", si "Arafat, roman adevarat!".

La un moment dat, pe deasupra locului unde are loc manifestarea a fost vazut zburand un elicopter, moment in care manifestantii au izbucnit in urale si au strigat: "A fugit Basescu!".

La protest sunt prezenti membri ai organizatiei de tineret a PNL Iasi, membri ai PSD, revolutionari si lideri ai Sanitas Iasi. In Piata Unirii din Iasi se afla doar cativa jandarmi si politisti care supravegheaza manifestarea in mod discret, de la distanta.

Potrivit jandarmilor, manifestantii au autorizatie pentru miting pana la ora 13.00. Nu s-au inregistrat incidente. Actiunea de la Iasi este organizata de tinerii liberali ieseni. "Ne manifestam sustinerea pentru domnul dr. Raed Arafat, unul dintre rarii profesionisti din aparatul de stat romanesc, politizat pana la paroxism de PDL. Vrem sa tragem un semnal de alarma clar opiniei publice: Partidul National Liberal propune un alt model de promovare a valorilor, bazat pe principiul meritocratiei, nu pe principiul obedientei si cotizarii la partid", se arata intr-un comunicat de presa al organizatiei de tineret a PNL Iasi.

Dupa miting, participantii vor desfasura un mars pe bulevardul central al municipiului, catre Piata Unirii.

200 de persoane protesteaza la Alba Iulia cerand demisia presedintelui Traian Basescu

Aproximativ 200 de persoane participa, duminica, la un mars de protest pe strazile municipiului Alba Iulia, fata de situatia sociala si economica din Romania si cer demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului condus de Emil Boc, potrivit Mediafax.

Aproximativ 150 de protestatari s-au adunat, in jurul orei 12.00, la marginea Parcului Cetatii din Alba Iulia, in urma unor mesaje transmise, in ultimele zile, pe retelele de socializare.

Oamenii au steaguri si esarfe tricolore, dar si pancarte cu mesaje precum "Jos mafia Basescu-Boc", "Jos diktatorul, criminal incult, mitocan". Un grup de tineri poarta un banner alb cu mesajul "Desteapta-te romane/Canta toata Romania/ Ca e alta zi sub soare/Sa impartim saracia".

Ulterior, protestatarii au pornit intr-un mars spre Catedrala Reintregirii pentru a se ruga pentru viitorul Romaniei.
Pe drum, oamenii au scandat lozinci precum "Nu va fie frica si Basescu pica", "Arafat, Arafat, Alba e cu tine", "Hotii, hotii", "Piticu si cu chioru au umilit poporul".

Unul dintre protestatari a declarat ca prin aceasta actiune vor sa ia atitudine fata de "dictatura actualei puteri" si sa isi exprime nemultumirea fata de situatia economica si sociala din Romania, dar si fata de faptul ca reprezentantii puterii "au inceput sa loveasca intr-un sistem care functiona foarte bine in Romania: SMURD".

O femeie participanta la actiune, care poarta o pancarta cu mesajul "Jos mafia Basescu-Boc", a declarat ca a iesit in strada pentru ca s-a saturat de situatia din Romania.

"Nu mai avem nicio speranta. Nu imi gasesc un loc de munca, iar sotul este plecat in strainatate ca sa ne poata intretine", a spus femeia.

Protestatarii s-au oprit la Troita din fata Catedralei Reintregirii, unde au rostit rugaciunea "Tatal nostru" si s-au rugat pentru "zile mai bune".

La Troita, jandarmii le-au cerut participantilor la miting sa paraseasca zona, pentru ca este un miting neautorizat, moment in care au avut loc replici intre protestatari si reprezentantii Jandarmeriei.

De la Troita, oamenii au pornit inapoi spre marginea Parcului Cetatii, unde a inceput mitingul. De aici, oamenii au pornit din nou intr-un mars pe strazile orasului, solicitandu-le localnicilor sa li se alature.

Protestatarii scandeaza "Jos Basescu", "Jos dictatorul", "Hotii, hotii", "Nu stati la balcoane, ca muriti de foame", "Veniti cu noi". Pe parcurs, protestatarilor li s-au alaturat si alte persoane, astfel ca numarul acestora a ajuns la aproximativ 200.

Peste 50 de persoane protesteaza la Cluj-Napoca, scandand "Jos Basescu"

Peste 50 de persoane protesteaza, duminica, in Piata Unirii din municipiul Cluj-Napoca, srtigand lozinici impotriva presedintelui Traian Basescu si impotriva Guvernului, informeaza Mediafax. Protestatarii, printre care se afla si membri ai PSD si PNL, s-au adunat in jurul orei 12.00 in Piata Unirii din Cluj-Napoca, avand steaguri tricolore.

Totodata, protestatarii au pancarte pe care scrie: "Te stim chior, dar nu si surd cand strigam salveaza SMURD", "Basescu si ai lui, criminalii statului", "Rusine jandarmii bucuresteni". Persoanele adunate in piata striga "Jos Basescu", "Jos Guvernul", "Clujule, trezeste-te", "Nu va fie frica ca Basescu pica", "Demisia", "Afara, afara, javrele din tara".

Protestul nu este autorizat, iar in piata se afla jandarmi care supravegheaza manifestarea pentru a nu aparea incidente.