Aceștia solicită promovarea unor politici pentru dezvoltarea acestor industrii şi intervenţia statului pentru dezvoltarea întreprinderilor care produc bunuri şi servicii de interes naţional.

Manifestanţii suflă din vuvuzele şi scandează "PSD, nu uita, România nu-i a ta!", "Dragnea, nu uita, puşcăria e a ta!", potrivit Agerpres.

La miting participă sindicalişti din Olt, Bacău, Argeş, Constanţa, Braşov sau Bistriţa-Năsăud.

Alianţa Federaţiilor din Industrie a anunţat că organizează mitingul de marţi pe fondul nemulţumirilor legate de faptul că nu este recunoscută importanţa industriei prelucrătoare în ansamblul economiei naţionale, solicitând totodată acordarea de sprijin pentru formarea profesională şi angajarea de personal în industria prelucrătoare şi susţinerea şi promovarea bunurilor şi serviciilor produse în România.

Principalele revendicări ale organizatorilor sunt încheierea Contractului Colectiv de Muncă Naţional, încheierea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul fiecărui sector de activitate, facilitarea încheierii Contractului Colectiv de Muncă la nivel de unitate, responsabilizarea lucrătorilor care negociază colectiv, posibilitatea declanşării conflictului colectiv de muncă atunci când angajatorul nu plăteşte drepturile salariate şi acordarea organizaţiilor sindicale şi patronale unui rol decizional în dialogul social.

Din Alianţa Federaţiilor din Industrie fac parte Federaţia Sindicatelor Libere din Chimie şi Petrochimie, Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, Federaţia Sindicatelor din Construcţii de Maşini Înfrăţirea, Federaţia Sindicatelor din Industria Lemnului, Federaţia Industrială BNS şi Federaţia CONFPELTEX.