Cristalele Swarovski au ajuns la nivel de fenomen in lumea luxului romanesc si au inceput sa fie folosite ca marca distinctiva de lux in fel de fel de forme: perne cu cristale Swarovski, rochii si pantofi cu cristale Swarovski, tapiterie de masina cu cristale Swarovski…si lista poate continua.

Pentru unii comercianti faima de care se bucura aceste pietre pretioase a fost fructificata intr-o idée de business. Acesta este si cazul Iustinei Andrei, care dupa 10 ani de experienta in domeniul confectionarii accesoriilor vestimentare si-a dat seama, odata cu intaurarea crizei economice, “ca este momentul sa acceseze o noua nisa de piata”.

Asa a luat nastere Nesih’Art. Un magazin online de bijuterii cu cristale Swarovski si pietre pretioase.

Inceputul a fost greu, dar a trebuit sa-l facem. Am luat un imprumut de la CEC cu ajutorul caruia am cumparat o masina la mana a doua pentru a ne putea deplasa la cliente. Am inceput prin a face decoratiuni pentru flori, apoi martioase pentru 1 Martie, dar pana la urma am hotarat sa ne specializam in confectionarea bijuteriilor cu cristale Swarovski si pietre pretioase”, a declarat pentru incont.ro Iustina Andrei.

Preturile pentru cele mai simple seturi (n.r. colier si cercei) pornesc de la 65 de lei si ajung la 200 de lei/ setul.

Destul de avantajos daca stam sa ne gandim ca un singur pandantiv cu un lantic se vinde in magazinele Swarovski din mall-urile noastre cu cel putin 400-600 de lei.

Diferenta de pret este data bineinteles de puterea brandului”, spune Andrei.

Neish’Art nu este singurl exemplu de acest fel. Un alt magazin online, www.kristale.ro, vinde “materia bruta” a acestor cristale, adica pietrele in regim en-gros cu care apoi va puteti confectiona singuri propriile bijuterii. Preturile sunt de-a dreptul attractive de la 15 lei pana la 25 de lei/pandantivul.

Si compania Emidale se ocupa cu distribuirea cristalelor Swarovski, sunt acreditati Crystalized Swarovski Elements si au un intreg catalog.

Istoria Cristalelor Swarovski

Swarovski este una din povestile austriece de succes prin excelenta. Totul a inceput in 1883 cu o vizita a lui Daniel Swarovski la Expozitia internationala de electrice de la Viena, unde se puteau admira masini inventate de Edison si contemporanii sai. Intuind uriasul potential, Swarovski realizeaza prima sa inventie, o masina de taiat si fatetat cristale cu o precizie uimitoare. Aceasta inventie, patentata in 1892, a deschis poarta unei fascinante lumi cristaline, dar si a unei afaceri ce incet, incet a prins proportii din ce in ce mai mari. In 1895, Swarovski se muta din Bohemia in Wattens, o mica localitate in Alpii tirolezi, in apropierea orasului Innsbruck. Aici, impreuna cu cei 3 fii ai sai, deschide o fabrica de taiat cristale, experimentand apoi numeroase metode de a obtine cristale. De la binocluri de o inalta claritate si telescoape ergonomice, la obiecte decorative si bijuterii extravagante, toate aceste obiecte sunt realizate din cristalele Swarovski. De asemenea, cristalele Swarovski au patruns si in lumea haute-couture, decorand genti, pantofi sau rochii, creatii ale unor designeri renumiti.