"Discutia privind viitoarele criterii de acordare a ajutorului social a avut loc spre finalul sedintei de Guvern, cand ministrii erau mai relaxati, iar lista cu numarul si tipul animalelor luate propuse de ministrul Muncii spre a fi luate in calcul in ceea ce priveste bunurile detinute in proprietate de catre solicitantii ajutorului a provocat mare ‘halimai’. Ministrii au ras si au facut glume pe seama listei, mai putin premierul, care a cerut ministrului sa refaca documentele", au declarat surse participante la discutii, citate de Mediafax.

Documentul elaborat de ministrul Muncii prevede ca dreptul la ajutor social va fi stabilit tinandu-se seama de bunurile detinute de solicitant, considerate sau nu de stricta necesitate pentru nevoile familiale, delimitate clar in functie de numarul si tipul animalelor din gospodarie.

Astfel, in categoria bunurilor considerate de stricta necesitate sunt incluse, printre altele, doi porci, 10 iepuri, 15 rate, gaini, curci sau bibilici.

In toamna anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele care detin mai mult de 3 bovine, 5 porci, 20 de oi sau capre ori peste 15 familii de albine nu vor mai primi nici ajutoare de incalzire.

Ajutorul a fost eliminat si pentru proprietarii de masini cu motoare de peste 1,6 litri, depozite bancare ce depasesc 3.000 lei ori terenuri mai mari de 1.000 metri patrati.

Pe acelasi subiect mai citeste si:

Cati bani iti mai da statul din 2011? Cu cat se micsoreaza ajutorul de somaj sau indemnizatia pentru mame?
Cum mai poti primi ajutor la incalzire in aceasta iarna?
Ajutoare sociale cu ratia! Scad plafoanele de acordare a banilor!