Dorinta maghiarilor de a reuni Harghita, Covasna si Mures intr-o singura regiune l-au facut pe vicepresedintele PDL George Scripcaru sa vina cu o propunere.

"Si noi avem Tara Barsei, Tara Hategului, Tara Oasului. Tinutul Secuiesc este la fel, pentru mine, o denumire care tine mai mult de cultura de traditii, de mestesuguri si care, pana la urma, ar putea fi fructificate in acest sens. Sigur ca nu se pune problema din punct de vedere administrativ sa existe reguli ca si la o localitate distincta", a spus George Scripcaru.

Ideea primarului Brasovului nu modifica proiectul de reorganizare propus de PDL. Cele 8 mega-judete se mentin in forma initiala, dar in interiorul acestora ar aparea entitati alte entitati.

"Aceasta varianta ar trebui corectata, in sensul ca ar trebui sa existe personalitate juridica pentru aceste teritorii. Altfel, fara atributii si personaliatte juridical, este doar o mica unitate care nu-si are rostul", explica Mate Andras, liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor.

Bucurestiul s-ar putea intinde pana la Dunare. Unde se trage granita intre saracie si bogatie odata cu impartirea in 8 judete VIDEO

Afla motoarele de bani ale celor 8 judete

Surse democrat-liberale, citate de cotidianul Gandul.info, sustin ca nici macar premierul nu a fost de acord cu propunerea lui Scripcaru, pe motiv ca, oricum, celor de la UDMR li s-au facut destule concesii. Negocierile in interiorul coalitiei continua insa, iar Emil Boc a precizat ca nu renunta la cele 8 regiuni, ale caror denumiri vor fi stabilite in 2012, dupa alegerile locale.