Viata este scurta si in cazul in care vrei sa experimentezi si altceva in afara de a merge in fiecare zi la birou si a sta in fata unui calculator care intre timp ti-a devenit, vrand- nevrand, cel mai bun prieten, gandeste-te ca ai putea sa traiesti pe plaje insorite tot timpul anului si asta cu mai putin de 500 de dolari pe luna.

Bineinteles, pentru asta iti trebuie un venit lunar constant de circa 500 de dolari, pe care il poti obtine fie din inchirierea casei sau sa-ti gasesti un job care poate fi facut pe Internet din orice colt al lumii.

Marele avantaj al celor mai ieftine locuri din lume este ca sunt si cele mai frumoase si exotice. Asa ca daca vrei sa scapi de criza, macar pentru o perioada, poti sa-ti faci bagajul si sa pleci sa traiesti intr-una din destinatiile de mai jos.

Informatiile au fost adunate de pe site-urile si blogurile de calatorie ale unor oameni care au plecat din tarile lor de origine si traiesc in aceste paradisuri.

Thailanda

Preturile chiriilor din Thailanda variaza ca peste tot in functie de locatie. Dar sunt numeroase oferte in locuri mai putin turistice, unde pentru un apartament poti plati 100-150 de dolari pe luna in functie de cat de aproape de coasta vrei sa stai.

In Thailanda, mancarea este foarte ieftina. Un pranz la fast-food-urile traditionale  te costa in jur de 1 dolar. Practic, pe langa chirie, mancarea te mai costa inca aproximativ 100 de dolari pe luna. Asa ca iti mai raman 200-300 de dolari si pentru cumparaturi, excursii, petreceri, etc.

Filipine

O alta destinatie exotica este Filipine.

Nu trebuie sa te duci neaparat in Manila, unde costurile sunt ceva mai mari, dar in provincia Cebu, gasesti plaje insorite, terenuri de sport si centre comerciale, iar chiria pentru un apartament se incadreaza in 150 de dolari pe luna. Mancarea este de asemenea foarte ieftina.  

150 de dolari pe luna iti ajung si pentru alimente si alcool, chiar si tigari (daca este cazul).

Costa Rica

Si aici cu cateva sute de dolari poti duce o viata relaxata. In San Jose, si imprejurimi, sunt oferte de  apartamente sau chiar case sub 200 de dolari pe luna. In restaurant, preturile pentru un pranz sau o cina sunt sub 5 dolari.


Belize

Unul dintre cele mai frumoase locuri din America Centrala, Belize are tot ce ti-ai putea dori de la un loc exotic. Plaje de vis, clima subtropicala, iar limba oficiala este engleza.

Locul este de asemenea un paradis pentru scufundari subacvatice. Chiria pentru o casa pe care o poti imparti cu alti europeni sau americani este de circa 300 de dolari pe luna.

Alimentele locale sunt foarte ieftine drept pentru care, la fel ca si in celelalte destinatii cu 100 de dolari iti poti asigura mancarea lunar.

Nu mai vorbim de avantajele de a trai intr-un loc complet diferit de cel in care ai trait pana acum. Noi prieteni, noi experiente, locuri de vizitat sunt doar cateva motive care sa te ajute in luarea deciziei.