Speriati ca factura la caldura ar putea aproape sa se tripleze in aceasta iarna - in loc de 119 lei, vom plati 300, tot mai multi romani cer debransarea.

Potrivit normelor in vigoare, trebuie sa plateasca maximum 10% din factura la caldura, adica partea comuna a incalizirii blocului. Pentru un apartament de trei camere, asta nu inseamna decat 45 de lei.

Vestea proasta este ca autoritatile vor sa modifice legea, iar pentru partile comune se va plati 50% din factura. Astfel, pentru acelasi apartament, pe langa factura de gaz de cam 300 de lei, veti scoate din buzunar 225 de lei. In total, intretinerea va ajunge la 525 de lei.

Vestea ca partile comune vor reprezenta pana la 50% din factura le-a stricat planurile celor care ar fi dorit sa se debranseze. Asa ca nu sunt de acord cu noua lege.

Pe de alta parte, abia la sfarsitul lunii august autoritatile vor anunta care din cetateni vor beneficia de subventia la incalzire. Potrivit unor scenarii, romanii cu venituri ce depasesc 1.500 de lei, vor plati tot pretul gigacaloriei, adica 300 de lei.