Invitat la emisiunea “Dupa 20 de ani”, de la Pro TV, seful statului a spus ca i-ar vedea pe Teodor Baconschi, Cristian Preda, Liviu Negoita sau pe Vasile Blaga in postura de candidati la presedintie sau la sefia PDL.

"Pentru Presedintia Romaniei m-as uita la oameni de gen Baconschi, poate Preda... Baconschi nu este creatia mea. El este un intelectual bine definit, nu l-a creat eu. (…) De ce spun ca Baconschi ar putea fi un candidat la Presedintie? S-ar putea ca romanii sa vrea alt tip de presedinte. Au avut tipul Ion Iliescu, omul cu privirea catre inapoi, catre socialismul cu fata umana, au avut presedinte tipul Emil Constantinescu... (Eu sunt - n.r.) jucator si poate romanii nu mai vor un jucator. Poate vor un intelectual cu viziune. Dar acest lucru trebuie analizat foarte bine", a spus Basescu.

Ulterior, seful statului i-a adaugat pe lista posibilior candidati la presedintie si pe Liviu Negoita si Vasile Blaga.

Referitor la posibilitatea ca o femeie sa ajunga presedinte, Traian Basescu a exclus aceasta varianta.

"Exclud un candidat femeie si la presedintia partidului si la Presedintia Romaniei. Nu exclud candidatura, exclud sansa", a spus presedintele Basescu.

Presedintele a exclus, totodata, si posibilitatea ca Elena Udrea sa devina presedinte al PDL, premier sau presedinte al tarii, considerand ca, desi este “unul dintre cele mai bune produse ale politicii in PDL in ultimii ani”, nu are “experienta de viata” pentru astfel de functii.