Ancheta in care Compania Nationala Loteria Romana si trei persoane juridice sunt urmarite penal pentru desfasurarea fara licenta sau autorizatie de activitati in domeniul jocurilor de noroc este la inceput.

Din documentele anchetatorilor rezulta ca derularea frauduloasa a jocurilor de tip slot-machine a fost posibila pentru ca structurile de specialitate de la nivelul CNLR si Ministerului de Finante nu au oprit fenomenul, desi existau directii de specialitate care sa verifice corecta licentiere si autorizare a activitatii jocurilor de noroc de tip slot-machine, au precizat sursele citate. 

Anchetatorii au pus sub sechestru, pana in prezent, 6.263 de aparate de tip slot-machine ale CNLR, acestea fiind adunate din toata tara si duse intr-un depozit.  Sursele citate au precizat ca, daca ar fi fost lasate in functiune, aceste aparate ar fi produs bani ce intrau in conturile puse sub sechestru de catre anchetatori ale persoanelor juridice cercetate. 

Contractul Loteriei cu cele trei firme care au dat aparatele slot-machine, clasificat initial ca "secret de serviciu", a adus, in cinci ani de activitate ilegala, beneficii de aproape 600 de milioane de lei, din care comisionul CNLR era mult mai mic decat cotele societatilor, potrivit surselor judiciare. 

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a anuntat, in 8 aprilie, ca Loteria Romana este urmarita penal pentru desfasurarea fara licenta de activitati in domeniul jocurilor de noroc de tip slot-machine, in perioada 2006-2014, in acest dosar prejudiciul fiind de peste 463 de milioane de lei, respectiv aproximativ 100 de milioane de euro.  

Compania Nationala Loteria Romana este lider pe aceasta piata, cu peste 1.109 de spatii in care sunt amplasate aparate electronice slot-machine.