La prima vedere, noul permis de conducere nu pare diferit fata de cel vechi. Este insa putin mai lat, pentru ca au aparut informatii noi, care il vor insoti pe orice sofer in toata Europa.

Mai intai, pe verso, au fost introduse trei rubrici pentru cei care au voie sa conduca tramvaiul, troleibuzul sau tractorul.

Apoi, la punctul 12, vor fi trecute resctrictiile sau informatiile suplimentare. De exemplu, daca purtati ochelari sau lentile de contact, in rubrica va fi trecut codul 01,06.

Daca masina dumneavoastra a suferit modificari, precum pedala de acceleratie adaptata, o sa apara codul 25,01. Sau daca aveti o restrictie de a circula pe autostrada, apare un alt cod, 05.07.

Toti conducatorii auto vor avea mentionat, insa, codul 05.08 care se refera la interzicerea consumului de băuturi alcoolice.

Toate aceste coduri sunt similare cu cele din tarile membre ale Uniunii Europene, astfel incat atunci cand va aflati in Germania, Italia sau Franta si sunteti oprit de un politist, acesta sa poata afla daca, de exemplu, modificarile din masina se regasesc pe document sau daca sunteti la volan, desi nu aveati voie.

Noul permis va fi introdus in circulatie din ianuarie 2013.