Circulatia rutiera era programata sa fie inchisa pe Soseaua Pipera, pe tronsonul cuprins intre str. Barbu Vacarescu - Calea Floresca - str. Maguricea.

Tot pe Soseaua Pipera, dar pe portiunea cuprinsa intre strazile Elena Caragiani si Magurica, traficul rutier trebuia restrictionat pe cate o banda pe sens.

Pe Strada Avionului, precum si pe Calea Floreasca, intre str. Fabrica de Glucoza si Soseaua Pipera era programat sa fi interzis accesul, cu exceptia celui al riveranilor.

Restul restrictiilor rutiere instituite in zona pasajului vor fi mentinute.

Lucrarile la supralargirea soselei Pipera si constructia pasajului denivelat sunt in grafic si vor fi finalizate conform graficului stabilit, la sfarsitul lunii martie urmand sa fie ridicati stalpii si grinzile podului, a declarat, joi, dupa verificarea lucrarilor, primarul general Sorin Oprescu.

"Lucrarea este in grafic, ba chiar as putea spune ca s-a lucrat in lunile de iarna. La sfarsitul lunii martie vor aparea stalpii si grinzile podului, iar dincolo de Bulevardul Barbu Vacarescu au fost turnate deja toate coloanele si culeea in intregime", a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat ca proiectul cuprinde atat reabilitarea infrastructurii, cat si a carosabilului, retelele electrice fiind relocate in proportie de 70%, iar cele de apa in proportie de 60%. Aproape o treime din retelele de termoficare au fost deviate, iar 20% din retelele de canalizare au fost relocate.

In privinta defluirii circulatiei in zona, Sorin Oprescu a precizat ca in prezent sunt luate in calcul mai multe variante, printre care si cea privind deschiderea circulatiei pe Calea Floreasca, ca o alternativa la circulatia pe Barbu Vacarescu, astfel incat traficul sa nu mai fie ingreunat la iesirea pe Bulevardul Aviatorilor.

Totodata, primarul Capitalei a vorbit despre inceperea consolidarii podului de la Elvila care, desi nu era cuprinsa in lucrarile prevazute initial pentru zona in cauza, nu vor afecta si nu vor intarzia proiectul.

"Podul de la Elvila intra in consolidare pentru ca anii si-au spus cuvantul si desi nu eram pregatiti pentru aceste lucrari nu vor exista intarzieri la termenul de finalizare. Se adauga lucrari in plus la cost insa avand in vedere ca acest pod nu a mai fost verificat in ultimii 18 ani este bine ca vor fi incepute", a explicat Sorin Oprescu.